15 Aralık 2012 Cumartesi

KİTAP FUARI

Türkiye’nin saygın yayınevlerinin katılacağı 1. Kadıköy Kitap Fuarı 15-16-17 Aralık tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Gönüllü Hizmet Birimi tarafından organize edilen Fuara 42 yayınevi katılıyor. Kadıköy Belediyesi ve Caddebostan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla hayata geçirilecek Fuar kapsamında çok sayıda imza günü ile söyleşi ve paneller de okuyucularla buluşacak. Fuar boyunca çocuk okurlara da ayrı bir kat ayrılacak ve çocuk kitapları basan 16 yayınevi bu katta minikler için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu özellikleri nedeniyle 1. Kadıköy Kitap Fuarı’nın Anadolu yakasında bir ilk olması ve dikkatleri üzerine çekmesi bekleniyor. 

Anadolu yakasının özlemini çektiği bir kitap fuarı geleneğini başlatmayı hedefleyen Kadıköy Kitap Fuarı’na katılan yayınevlerinden ve ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Geniş bir etkinlik programının olacağı Fuar’da aralarında; Server Tanilli, Muazzez İlmiye Çığ, Uğur Dündar, Nail Güreli, Erdal Atabek, Doğu Perinçek, Nil Gün, Tuncay Özkan, Sunay Akın, Cengiz Eren, Haluk Şahin, Aydın Ilgaz, Ebru Cündübeyoğlu, İpek Çalışlar, Oral Çalışlar gibi isimlerin de bulunduğu 80’in üzerinde yazar okuyucularıyla buluşacak.

Fuara katılan yayınevleri, Kadıköy Belediyesi tarafından yeni yapılan Kayışdağ İnönü Mahallesi Aile Danışma Merkezi’nde kurulan ve dar gelirli vatandaşların yararlanacağı kütüphaneye de bağışlarıyla katkıda bulunacaklar. Önümüzdeki yıllarda da Kadıköy Kitap Fuarı süresince bir semt kütüphanesinin katılımcı yayınevlerinin katkılarıyla hayata geçirilmesi planlanıyor. 


Açılış 14 Aralık akşamı
 

1. Kadıköy Kitap Fuarı 14 Aralık akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Pınar Ürünleri, Park Piramit Pastaneleri, Kavaklıdere Şarapları’nın katkılarıyla düzenlenecek kokteyle Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün yanı sıra fuara katılacak yayınevleri, yazar ve sanatçılar, İstanbul ve Kadıköy ilçe protokolü, medya kuruluşları, resmi ve sivil örgüt temsilcileri katılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder